Alla,  Kunskap

Att bygga en WordPress-sajt, konsten att välja ett tema

Att bygga en bra WordPress-sajt är en utmaning, även om man som jag, haft som yrke att programmera hela mitt liv. Det är ju klart, jag har i princip bara skrivit koden bakom, alltså inte behövt bry mig om pixlar, textfält och SEO. Det är någon annan som har fått det nöjet. Men att beräkna energiåtgång eller samlade räntor, det har varit min grej.

Men nu ska jag INTE programmera. Jag är helt plötsligt ANVÄNDAREN. Hm… Udda känsla 😉

Problemet att hitta ett bra tema.

Ett tema definierar hur sajten ser ut. Och en del annat. Så det är en stor del av sajtens image och att inte hitta rätt gör att du får något som inte ser ut som du vill.

Det finns 98094323853 teman. Det flesta är irrelevant. Man ser verkligen inte träden för skogen. Att hitta de teman som är värda att välja mellan är inte lätt. Sökfunktionerna är inte bra heller. Alldeles för grovhugget.

Så då gör man det man brukar, man googlar. Och hittar ca 398429384 sidor med ”topp tio teman”, skrivna av narcissistiska människor som hellre vill synas än att presentera något som faktiskt ger värde. Det är ju faktiskt en grej att om man inte kan hitta på något vettigt att skriva, så skriver man en topp 10-lista om något. Allt för att tillfredsställa den allsmäktiga Algoritmen.

Så googla fungerade inte heller. Vad gör man då?

Fick just tipset om Theme Forrest.

Jag har precis börjat titta på sajten, men bara sökfunktionen gör att jag jublar. Det är helt plötsligt lätt att zooma in på det man vill ha.

Nu får du bara betalteman. Men jag skulle tro att om man är minsta lilla seriös med sin satsning på webben så är det värt att ha ett tema som underhålls professionellt. Det är i alla fall så jag resonerar. Och det är ju ändå inte så mycket pengar det rör sig om. Men det är helt upp till dig om du tycker att det är värt.

Så förhoppningsvis så kan jag få till ett bra utseende här på sajten också. Men det kan nog dröja, för det finns ändå mycket att välja mellan och det tar lite tid att utvärdera. Men jag hoppas att jag snart nog kan få till något som är användbart. Inte för att jag har så många som följer min blogg ännu. Men ändå.

Lämna ett svar