Alla,  Kunskap

Dokumentera din vardag så har du minnen för resten av livet

Vad är ett foto om inte ett litet minne. En liten ruta som påminner dig om hur det var förr. Det kan vara allt från stora formella tillställningar, som t ex när någon gifter sig eller en stor byggarbetsplats invigs, ner till så små saker som att du var på Tivoli eller hade en kräftskiva med ett par kompisar. Poängen är, vi tar foto för att bli påminda om det roliga vi har gjort och för att få uppleva den känslan igen.

Hjärnan är fantastisk. Den kan komma ihåg så otroligt mycket. Men för att vi inte ska bli överbelastade så går vi inte runt och minns allt hela tiden. För att vi ska minnas något så behöver vi något som triggar minnet. Bilder är ett riktigt bra sätt att göra det med. Så varför inte göra det till en vana att ta ett foto av det du gör? Tapetserar om rummet? Ta lite bilder så du kommer ihåg hur det såg ut och hur fräscht det blev. Och så klart ett par bilder där du står med klister upp till armbågarna och tapetrester i pannan 🙂 Eller varje gång man har ett kalas, ta ett par foto när stämningen är som högst. Jag lovar, när du tittar tillbaka på alla bilderna så kommer minnena tillbaka.

Just det gjorde jag i helgen. Vi hade en absurt bred häck mellan oss och grannen. Nu ska de göra om lite på tomten så det var ett ypperligt tillfälle att göra något åt häcken. Några timmars intensivt arbete och den var borta. Och så klart tog jag fram telefonen lite emellanåt och knäppte av ett par bilder under tiden. Så nästa gång vi ska förklara för kompisar hur galet det såg ut så kan vi faktiskt visa det nu, vi behöver inte lita på att deras fantasi.

Häck som är bredare än den är hög

Så min uppmaning till dig är, fotografera, fotografera, fotografera. Hellre en bild för mycket än en för lite.

Lämna ett svar