Foto

En dag på Zoo

Jag börjar förstå vad som driver naturfotograferna. Alltså de som ger sig ut i vildaste naturen och sitter i ett gömsle i timmar för att fånga den där Bilden med stort B, på en uggla. Precis som Jonas Classon gjorde (artikel i Kamera och Bild).

Nu har jag inte direkt det naturintresset som han och alla andra naturfotografer har. Så jag tog med kameran till Zoo i Köpenhamn istället. Kanske inte lika exotiska bilder, men djur blev det. Jag menar, ibland är det skönt att bara ta några enkla foto bara för att det är kul. Allt behöver inte vara överpretentiöst (som om mina andra bilder är det, lol).

Det var en skön dag. Vädret var rätt. Djuren var ståtliga.

Måste ändå säga att Zoo när jag var liten jämfört med nu är två helt olika platser. Då, djur i bur. Nu, djur på savannen. De har gått från att ställa ut djur till att visa djur i mer naturliga miljöer. Så mycket bättre för djuren. Och det är dessutom mycket roligare att se. Som t ex när den lilla flodhästungen ville bli kompis med giraffen, men giraffen ville inte det. Tyvärr, ingen bild…

Men det blev lite annat.

Lämna ett svar