FineArt,  Foto

En kontrastrik historia

Bird of Prey

Ibland är det avskalade uttrycket det bästa. En bild behöver varken färg eller detaljer. Ja, inte så många detaljer i alla fall. Tillräckligt för att man ska kunna se vad det är, men inte en prick eller ett streck mer än så. Ibland är det formerna som är det avgörande. En siluett kan lika effektivt berätta vad det handlar om.

Ni som följer mina verk har kanske redan förstått det, men jag älskar det enkla och avskalade. Jovisst, bombastiska färgexplosioner från höstskogen kan vara riktigt vackra. Och jag är glad att så många andra fångar dessa ögonblick. Men jag är som gladast när jag kan isolera det enkla. Kanske har att göra med att jag är ganska introvert. För många detaljer överbelastar sinnena. Kanske är det just därför som jag söker tystnaden. I det här fallet den optiska tystnaden.

Lämna ett svar