FineArt,  Foto

En skog iklädd en skrud av dimma

Ibland skapar man en bild först när man sitter ner bakom datorn. Missförstå mig nu inte, datorarbetet är en del i alla bilder. Kameran gör ju bara ett halvdant jobb med att producera en bild. Men den är förbaskat bra på att skapa ett råmaterial som man sen kan förädla. Men ibland så är bilden man har att arbeta med mer råhuggen än andra gånger.

Den här var definitivt en sådan.                                                      

Svartvit skog i dimma
En studie i vitt

Men när man ser dimma som rullar ner så är chansen stor att man kommer att få till en bra bild. Så det är bara att höja kameran till ögat, sikta och trycka av. Och så får man se om man fick en fullträff eller inte senare.

Det fick jag. Om jag får vara så oblyg att jag säger det själv.

Hade jag inte tyckt det så hade ni aldrig fått se den heller. Endast det bästa för er, kära läsare! Men det är väl klart! Varför skulle jag leverera skräp när jag kan göra bättre än så?

När jag såg dimman så där halvvägs ned för berget så fick jag en trollsk inspiration. Jag ville inte ha en regelrätt naturbild. Det finns det ju så många av redan. Nej, något mer mystiskt ville jag åt. Något som snuddar på orealistiskt, men utan att riktigt vara det. Man måste ha ett ankare i verkligheten i den här sortens bilder. Svartvitt är en bra början, sen arbetade jag utifrån det. Och här är resultatet.

Hoppas ni också gillar den…

Lämna ett svar