FineArt,  Foto

Oskärpa är ibland vad man strävar efter

Kisar med ögonen

Värden är inte alltid uppställd i raka rader, prydliga linjer och perfekta, mjuka kurvor. Värden är ibland en stökig och rörig plats. Det bör vi återspegla i våra bilder. Så den här gången blir det en bild med mycket rörelseoskärpa. Men det är just det som gör den här bilden. Visst, jag hade kunnat ta en prydlig bild av en häger, men det hade blivit slätstruket och inte gjort något intryck.

Jag vill att mina bilder ska stå ut från mängden, engagera tankarna och sätta känslorna i rörelse. Det kanske låter lite överdramatiskt, och jag menar inte volymen upp till elva varje gång. Visst, det kan väl vara kul med lite överbelastning emellanåt. Men man kan engagera på en lite lägre nivå. Det räcker med att man stannar till och säger: ”Hm…” eller höjer på ögonbrynen lite. Men det jag inte vill är att man bara sveper bilden åt sidan och tittar på nästa bild i flödet utan att pausa ens en liten stund.

Kameran är ett verktyg. Och det är upp till den som siktar på att bli mästare att lära sig att använda verktyget till fullo. Det betyder att man inte bara gör det som står i bruksanvisningen. Man provar alla möjliga vägar och sätt. Och när man gör det med kameran så kommer man att hitta sitt personliga bildspråk.

Lämna ett svar