FineArt,  Foto

Små djur gör sig väldigt bra på bild

Präriehund äter gräs
Nom Nom Nom

Det är något speciellt med att fånga naturen på bild. Jag är normalt sett inte en ”naturfotograf”. Det är inte långa vandringar ut i det vilda klockan fyra på morgonen för att fånga när soluppgången lyser på den där eken eller det där berget. Men när man får en boll upplagd för smash är det bara att klippa till och ta poängen.

Jag var på Zoo i Köpenhamn med familjen. Kan verkligen rekommendera ett besök där! Och precis när vi går förbi, så får präriehundarna mat. Och den här lille gynnaren var det ju omöjligt att låta bli att ta en bild av. Det blir nog inte sötare än så. Jag hoppas jag minns rätt om arten, ni får rätta mig om jag har fel. Men jag har bestämt för mig att det är en sådan.

Men är det konst? Ja, det tycker jag. Det är i betraktarens ögon att avgöra vad som är vad. Jag menar, Ansel Adams tog ju regelbundet bilder på natur och blev jättekänd för det. Så då ser jag inget hinder i att göra ett konstverk av en präriehund. Sen är resten upp till dig. För så är det ju, det är alltid upp till de som köper bilden att bestämma om det är värt att äga den eller ej.

Lämna ett svar