FineArt,  Foto

Spår av människan

Trä är vackert!

Det har en underbar färg och mönstret i ådringen är underbar. Måla det och du får ännu fler skiftningar. Det är helt enkelt ett härligt material. Gör sig bra på bild också! Om jag får säga, alltså…

Den här bilden innehåller mycket av det jag tycker om att fotografera. Färger, linjer och mönster. Och kontraster. I det här fallet ett spik. För mig är en vacker bild bara det. Vacker. Men den är bara det. Och visst, det ska inte underskattas, vi behöver mycket vackert i vår värld. Och visst, jag tar också många foton som ”bara” är vackra.

Men ska ett foto bli riktigt intressant så vill jag gärna ha något mer. Något som gör den intressantare att titta på. Något som kanske får en att tänka, eller undra. Eller bara ett litet: ”Ojsan…” Spiket här har kanske inte någon hög wow-faktor, men det är ändå den där lilla detaljen som berättar en historia.

Vackra brädor, fina färger och linjer. Men var kommer brädorna ifrån? Renovering, så klart, men vad? Är det ett uterum? Något inomhus? Och vad ska komma istället?

Att få igång tankarna när man tittar på en bild är ett av mina mål. Ibland lyckas jag, ibland inte. Det är nog olika från person till person, och du vet själv om det hände något när du såg den här bilden.

Lämna ett svar