FineArt,  Foto

Stilleben på puben

Jag tror att man skulle kunna ta hur många bilder som helst på en pub som den här som vi besökte i eftermiddags. Alltså, riktigt bra bilder. Här finns allt. Stämning, dekor, ljust och skugga, glänsande mässing och så vidare. Det enda man behöver, är tid.

Bilden

Som är så vanligt när jag fångar en bild, så var jag inte där för att fotografera. Målet för besöket var att förgylla en lördag på staden med ett glas riktigt god öl innan vi gav oss hemåt. Men så när man sitter där smuttar brygden, så ser man den. Bilden! Den bara ropar efter mig att fångas! Allt runtom tonas ut. En vision börjar ta form i huvudet.

”Camera! Action!”

Väl hemma så gäller det bara att putsa på den så att bilden jag såg kommer fram. Liksom skulptören som påstår att statyn hela tiden fanns i stenen, så menar jag att den här bilden hela tiden fanns där. Det gäller bara att plocka fram den. Min hammare och mejsel är mjukvaran.

Lämna ett svar