Foto,  Kunskap,  Nybörjare

Utnyttja hela fotot, lämna inte tomma ytor som inte tillför något

Sätter du också ansiktet på personen mitt i bilden när du tar ett foto? Så här?

Exempel på hur man inte ska göra, huvudet är mitt i bilden

Och varför inte? Det är ju det du tittar mitt på när du tar fotot. Det är väl klart att det hamnar mitt i bilden också.

Men så gör inte proffsen. Och vem vill inte vara lite proffsigare? Det fixar vi enkelt.

Vi tar en bild för att vi vill visa något för andra. Det kan vara våra barn, en vacker blomma eller en bil. Ja, precis vad som helst.

Men titta på bilden ovanför, där jag tog en bild på mig själv (nacissist eller har jag bara brist på fotomodeller?). Och visst, jag finns med, men så gör mycket annat också. Jag är bara en del av bilden. Ganska mycket är sådant som vi inte är intresserade av. Jag menar, hur vacker är en vit vägg på en skala?

Tänk om det hade varit en gata i stan eller en strand istället för väggen. Det är optiskt buller, och det konkurrerar om uppmärksamheten. Precis som när man lyssnar på någon som pratar på en byggarbetsplats. Det blir svårt att höra vad de säger för allt byggbullret.

Hur gör man då för att slippa byggbullret i bilden?

Det är så enkelt att du kommer att skratta. Vrid kameran lite nedåt så att huvudet flyttas upp i överkant. Klart!

Exempel på hur man ska göra, huvudet i överkant på bilden.

Genom att alltid se till att huvudet är i den övre tredjedelen av bilden istället för i mitten så klipper du bort skräpet och dina ser genast mycket mer proffsigare ut, och det blir faktiskt lite roligare att titta på.

Lycka till!

Lämna ett svar