FineArt,  Foto

Utsikt över sundet

Ibland är det snabba ryck som gäller. Inte frågan om att planera bilden i detalj. Det är nu eller aldrig! Så många rörliga detaljer. Färjan är snart i hamn och kommer bara att vara på den perfekta platsen en kort, kort stund. Dimman kommer och går lika fort som sekundvisaren på klockan. Och allt jag har är mobilen.

Och? Skulle det vara ett problem? Absolut inte!

Så jag slet upp kameran med ena handen, öppnade fönstret med andra. Zoomade in så jag fick en snygg inramning av motivet. Ja jag använde inte ens råformat den här gången, som jag brukar. Fick förlita mig på att nallen komprimerade bilden i JPEG på ett tillräckligt snyggt sätt. Och nog skulle jag vilja säga att den gjorde ett inte allt för dåligt jobb, trots allt.

Den här bilden är jag i ett nötskal. Jag ser något i ena ögonvrån, fångar det snabbt och så hem och bearbeta bilden. Vi har alla olika stilar. Det här är min.

Och som Helsingborgare så får jag väl slå ett slag för turandet. Hoppa på färjan, åk fram och tillbaka två eller tre vändor, utan att gå iland, och njut av mat, sällskap och utsikt. Det är Helsingborg i ett nötskal.

Lämna ett svar