FineArt,  Foto

Vardagskväll

Gatufoto (Street Photo), en genre inom fotografi. Inte något som jag normalt sett sysslar med. Tror det beror på att jag tycker det är en invasion av människors privatliv. Att ta en bild på någon jag inte känner gör mig inget. Men att hänga ut den människan offentligt, som man gör på Internet eller i ett galleri, har jag svårt för.

Eller kanske är det att jag inte vill bli påkommen med att ta bilder på okända människor. Att det är något pinsamt att du kommer på mig att ta en bild på dig utan att du vet om det. Att det känns som att det är något förbjudet jag gör. Att du kommer att bli arg på mig för att jag tar bilden.

Med det sagt, det händer att jag tar sådana bilder ändå. När jag ser en bra bild så tar jag den. Fast jag antar att scenen då redan har passerat igenom mitt mentala filter och jag tycker den är OK att ta. Det är i vilket fall som helst inte det jag sysslar med till vardags.

Det här är en sådan bild. Jag nästan visste att den skulle bli bra innan jag ens tog upp kameran. Lite justering av färgerna, beskäring och fix av perspektivet. Och skärpa så klart. När en bild sitter så behöver man inte göra mycket.

Lämna ett svar