FineArt,  Foto

Vass i skymning

Den här gången blev det inte avancerade konstnärliga bilder. Det blev bara ett par vackra ögonblick från när jag var ute och gick senast. Men jag tycker att den sortens bilder också förtjänar att visas. För ibland räcker det med en liten bit natur för att lugna ett stressat sinne. Det här är en sorts bilder som jag gärna hänger på väggen, bara för att de plockar in naturen i hemmet på ett enkelt sätt.

Det är inte konstigt att SoMe-flödet är fullt med bilder på solnedgångar. Man bara vill ta bilder i det här otroligt vackra ljuset. Det är samma för den glade amatören som den professionella fotografen. Vi ser vad ljuset gör med motivet, och vi gillar det.

Nu gäller det bara att hitta motivet som gör sig bra på papper, och inte bara en fin solnedgång till i flödet på de sociala medierna. Och en solnedgång, hur enastående den än är, tappar för mycket när man krymper ner den till en liten fyrkant, vare sig det är på telefonen eller inramat på väggen.

För mig är det ofta närbilder med ett enkelt innehåll, fina färger och kontraster i ljuset. Det är ju klart, det jag väljer att fotografera måste ju vara estetiskt tilltalande. Jag skulle inte få för mig att avbilda en död mås i solnedgången. Det är inte min grej.

Men vass är faktiskt vacker. Speciellt i skymningsljuset. Så det fick det bli…