FineArt,  Foto

Zoom

En kamera är mer än en knapp som tar en bild. Den är ett verktyg. Och som med alla verktyg så kan en mästare använda det till att skapa det mest underbara och fantastiska som någonsin setts. Nej, lika bra att säga det med det samma. Jag anser mig inte vara en mästare. Inte på långa vägar. Men även mästaren började från ingenting.

Det en mästare har gjort är att lära sig hur verktyget fungerar. Att använda kreativiteten till att komma på nya sätt att använda verktyget, som man inte har tänkt på innan. Det kan alla göra, det är bara det att mästaren har kommit så mycket längre än vad du och jag har på den resan.

Att använda zoomen på kameran för att skapa rörelse eller mönster är just ett sådant sätt. Det är ett av de enklare och antagligen bland de första man kommer på själv. Eller har sett någon annan göra. Men bara för att det är enkelt ska det inte underskattas. Mästaren använder fortfarande den där knappen som tar bilden, som varje semesterfirare och glad amatör också använder.

Det som skiljer mästaren från oss andra är förmågan att använda dessa enkla och grundläggande tekniker till att skapa sådant som slår en med häpnad.

Det vi andra gör är att försöka…

Jag älskar symmetri i bilder. Jag älskar också renodlade mönster och färger. Och det är därför den här bilden blev utvald. Den har allt detta. Den har också lite detaljer som bryter harmonin, men inte tillräckligt för att fördärva den, bara skapa en krusning på ytan som gör den lite intressantare att titta på. Sån’t gillar jag.